חיים סבג מתארח במטבח של בבקה
אנחנו מפיקים אירועים
חיים סבג (40) אבא לשלושה ילדים והשף והבעלים של קייטרינג “מעשייה” , אותו הוא הקים בשנת 2004 אחרי שרחרח במטבחים המשפחתיים מילדות והבין שהייעוד שלו הוא לשמח אנשים באמצעות אוכל טוב. אחרי הצבא הוא התחיל את לימודיו בבית הספר תדמור בתחום המלונאות והבישול, המשיך לתקופה ארוכה ביועזר בר יין ביפו ומשם שוטט במטבחים רבים מעבר לים בארצות הברית ובאוסטרליה. בחזרתו לארץ הבין שהבישול זורם בעורקיו החל לנהל מטבחים בתל אביב ובמהלך החתונה שלו הגיע למסקנה כי הצעד הבא הוא הקמת קייטרינג. במהלך השנים הפך לאחד השפים הנחשקים בתחום ושמו הולך לפניו.
בין אירוע לאירוע הוא הספיק לשבת איתנו לשיחה קצרה, בה הוכיח לנו כי יש בארץ שפים צנועים
חיים, מדוע דווקא קייטרינג?
“בישלתי לעצמי את החתונה והבנתי שאני אוהב את זה. שמתי לב שלמסעדות קשה לשנות מנות, ובשונה ממסעדות, בקייטרינג חשוב להמציא את עצמך כל ערב מחדש . בחתונה שלי היו 250 איש והכנתי אוכל יחד עם דודות שלי וחברות. העמדנו סירים גדולים והיה אוכל טריפוליטאי ועירקי, בסיטואציה הזו הבנתי שעם הצוות הנכון, אני יכול לארח כמות גדולה של אנשים ולגרום להם ולעצמי ליהנות.”
במה זה הכי שונה ממסעדה?
“אני אוהב לתכנן דברים מההתחלה ולא להיות מקובע. במסעדה יש קהל קבוע וזה יותר מורכב, מאחר והסועדים רגילים לתפריט מסוים בו נעשים שינויים קטנים, אך לרוב מוגשות אותן מנות בכל יום. קייטרינג כשלנו דורש שינויים מאירוע לאירוע, מאתגר מאוד, משתנה בקיצוניות עם העונות ולפי צרכי האירוע”.
איך מסתדרים עם קייטרינג טבעוני?
“בכל אירוע משלבים מנות טבעוניות, יש קהל לכך ואנחנו כל הזמן לומדים על חומרי גלם חדשים. אנחנו תמיד רגישים לשימוש ענק בירקות , דגנים וקטניות באירועים שלנו ובאירועים הטבעוניים אנו מקצינים את זה יותר עם המון מנות שפיתחנו והתנסינו בהם עם השנים”.
מה עם קייטרינג חלבי?
“קייטרינג חלבי מאוד פופולארי בחתונות. אנחנו מקימים מאפייה גדולה באמצע החלל ואופים בחי מאפים ולחמים טריים, אנחנו ללא ספק אוהבים בצק. הקייטרינג החלבי מאוד מיוחד, הוא משלב המון עבודה עם ירקות, גבינות, תבשילים מיוחדים וקינוחים חלביים טעימים, מה שיוצר אירוע שונה מאוד ממה שרגילים ואנשים מאוד נהנים מכך”.
חיים, מה הטיפ שלך לזוג לפני בחירת הקייטרינג?
“לפני הכול לוודא כי מדובר בחברה אמינה ולא להתרשם רק מהטעימות בלבד. חשוב לברר שיש לחברה ניסיון בהקמת אירועים טובים, חברה שמחזיקה את הרישיונות הנדרשים, שהאוכל מבושל בתנאים טובים ולא באופן פיראטי. וכמובן, שהחברה יודעת כיצד לטפל בחומרי הגלם להכנה למספר אנשים גדול בזמן כה קצר ולתת שירות ראוי”.
איך החיבור של ‘מעשייה’ עם ‘בבקה’?
“אנחנו מתאימים לבבקה כמו כפפה ליד, הם מאוד יצירתיים, הכול מתוכנן אצלם באופן כה מיוחד ואין שטאנץ קבוע. אנחנו בכל פעם משפרים את שיתוף הפעולה ולומדים איך לייצר חוויה לאורח מרגע כניסתו לאירוע ועד עזיבתו, זה משלב תכנון משותף, הכרת הזוג ועבודה משלימה בין הקייטרינג להפקה בקונספט, עיצוב וסידור האירוע”.
מה היא מנת הדגל?
“אין כזאת, זה משתנה כל הזמן, העונה אנחנו שמחים להכין שווארמת דגים מהממת עם יוגורט רימונים, טנדורי ג’יבני צלוייה על סלט של בומביי מיקס ונתחי שורט ריבס עם צ’יפס פולנטה”.
גם אתם רוצים חתונה מיוחדת עם אוכל מלא תשוקה? כנסו לאתר של קייטרינג ‘מעשייה’ וצרו עמנו קשר להכרות עם עוד ספקים בשאר התחומים.
רוצים להתחתן בבקה-סטייל
וולקאם לבבקה
אנחנו מפיקים אירועים לא-סטנדרטיים (עד כדי כך שזכינו בפרסים בינלאומיים. נייס, לא?).
מכלול מדויק של לוקיישן, עיצוב, טעמים, צלילים ויופי, שמעל הכל – אתם משתקפים מתוכו. אירועים שהם ללא גבולות וללא מעצורים. הצלחנו לסקרן אתכם? מגניב. בואו לראות עוד.
לצפיה בגלריה